fredag 2. desember 2011

logg i FORDYPNINGSOPPGAVE 3IDA


FRIST 7.12


NAVN: Christoffer Tofte og Fredrik Forbregd



TEMA: adaptasjon – bok til film av Robinson Crusoe


 
PROBLEMSTILLING: Problemstillingen denne oppgaven er å finne forskjellen på bok og film i historien om Robinson Crusoe. Vi vil se hva som er utelukket og ikke tatt med i filmen i forhold til boka eller omvendt og hvorfor det er slik. Vi vill sammenligne historien fra boka til filmen og hvordan hovedpersonen er fremstilt. Vi vil se om filmen legger like stor vekt på begynnelse, midtdel og avslutning som boka og hvordan de forskjellige delene er framstilt.

HVA VI HAR GJORT:
det første vi gjorde var å sette oss ned for å planlegge hva vi skulle gjøre og hvordan vi skulle gå fram i detalj. Vi fordelte arbeidsoppgavene så å si likt siden begge måtte lese boka å se filmen og vi samarbeidet under skrivingen. Vi har skrevet en problemstilling som passer bra til oppgaven. Der vi beskriver hva som skal gjøres, og va vi legger vekt på i adaptasjonen våres. Også har vi kommet et godt stykke ut i bok. Men det står fortsatt igjen noe lesing på oss, så det er bare å henge i. men før vi kunne lese boka, måtte vi skaffe den. Så får og få tak i boka, så måte vi kjøre til byen midt i en norsk time, og lage oss en bruker på Trondheim folke bibliotek.

PLAN FOR TIDEN FRAMOVER: planene fremover er å bli ferdig med boka til uke 50. Det er viktig for oss å lese boka før vi ser filmen. Dette gjør vi fordi ikke skal blande historien i boka med historien i filmen. På denne måten ser vi forskjellen på hovedpersonen og historien bedre når vi ser filmen. Grunnen til dette er at vi ønsker å skrive oppgaven ut i fra boka, og ikke ut i fra film. Fordi det er jo boka som kom først ut. Så da er det den som er original. Når vi gjør det på denne måten så ser vi også forskjellene på virkemidlene i boka som er fra litteratur historiske perioden klassisismen og filmen som er fra vår tid eller mer presist 1997. Når vi ser filmen så tar vi notater på forskjellene som vi har i problemstillingen. Etter filmen så skriver vi en tekst der vi svarer på problemstillingene våre. Når det er gjort så vil vi prøve å lage en «film» der vi legger fra arbeidet i har gjort av Robinson Crusoe. Under den muntlige framføringen så vil vi også lese et utdrag fra boka, deretter vise samme utdrag av filmen for å se forskjellen. Dette vil vi gjør under de klareste senene slik at publikum kan se det selv, og vi kommer til å begrunne hvorfor filmprodusentene gjør det slik.     



PROBLEMER UNDERVEIS:
det første var jo at når vi skulle leie boka, så måtte vi til byen. Og når vi kom dit, så hadde de ikke boka der, men den var på et bibliotek på Risvollan. Så vi måtte bestille den opp, og få den sendt til biblioteket her på Saupstad. Vi hadde også innleveringsfrister på bøkene, så vi måtte levere dem inn før vi var ferdig. Dette førte til at vi måtte bestille opp bøkene på nytt fra de forskjellige bibliotekene. Dette førte til at vi ikke fikk en kontinuerlig flyt i lesingen og at vi ble sent ferdig med primærlitteraturen. Derfor kunne vi ikke starte med sekundærlitteraturen så tidlig som vi hadde planlagt. Vi har også forskjellige idretter vi driver med, og dermed forskjellige treningstider, så å samkjøre jobbing på kveldstid har nærmest vært umulig. Spesielt når Tofte har hatt norgesmesterskap i svømming så var det vanskelig å få til å lese så mye som han ønsket. Fredrik har fikset filmen som vi skal se. Den ligger på den bærbare pc-en som er hjemme. Men problemet er at pc-en er på reparasjon i surnadalen, så vi håper den kommer tilbake så fort som mulig, slik at vi kommer i gang med sekundærlitteraturen.
Så nå må vi komme i gang!           


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar